ciastka owsiane |
PRZEPIS NA CIASTKA OWSIANE :
2 szklanki płatków owsianych,
1/5 szklanki mąki ( żytnia razowa lub pszenna ),
1/2 kostki masła,
2 jajka,
3/4 szklanki brązowego cukru,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
bakalie : pestki dyni, rodzynki, nasiona chia, czekolada lub np. śliwka kalifornijska itp.
Wszystkie składniki mieszamy razem z roztopionym masłem i bakaliami. Rodzynki wcześniej moczymy w gorącej wodzie . Gdyby masa była za gęsta dodajemy trochę wody, może być z moczonych rodzynek. Formujemy płaskie ciastka, układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 160 stopni termoobieg).
Pieczemy w zależności od wielkości ciastek 10 - 14 minut.
S-M-A-C-Z-N-E-G-O !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz