sobota, 22 lipca 2017

Biszkopt z owocami i bezą

    To ciasto jest bardzo smaczne ale zarazem lekko kwaskowate. Połączenie takich owoców jak czerwona porzeczka, czarna porzeczka i agrest  oraz słodka beza sprawia, że ciasto szybko znika z talerzy. Polecam, szczególnie teraz w sezonie.

biszkopt z owocami i bezą

PRZEPIS NA BISZKOPT Z OWOCAMI I BEZĄ :

biszkopt z 2 lub 3 jajek ( może być również gotowy spód tortowy),
2 szklanki mieszanych owoców : czerwona porzeczka, czarna porzeczka, agrest,
2 białka,
7 łyżek cukru pudru,
1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

Pieczemy biszkopt. Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Masę łączymy z umytymi i wysuszonymi owocami delikatnie mieszając. Wszystko wykładamy na biszkopt i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez 30 minut. Ostudzone ciasto można dowolnie udekorować



A oto kilka zdjęć, które próbowałam robić balkonowym roślinkom, nowym aparatem fotograficznym 






park w Rybniku


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz