kruche ciasteczka z czekoladą i rodzynkami |
PRZEPIS NA KRUCHE CIASTKA Z CZEKOLADĄ :
250g masła,
250g mąki,
100g cukru pudru,
szczypta soli,
czekolada biała i mleczna,
trochę rodzynek
Masło, cukier, mąkę i szczyptę soli dokładnie razem mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy spłaszczone kulki z ciasta w większych odległościach. Na górę Z podanych składników wyszło 18 dużych ciastek o średnicy około 9 - 10 cm. Pieczemy 10 -12 minut w temperaturze 180 stopni.
S-M-A-C-Z-N-E-G-O !!!
Ja tu się dietuje a tu takie pyszności :(
OdpowiedzUsuńOj, kilka ciasteczek nie zaszkodzi :-) Słyszałam nawet o diecie ciasteczkowej :) Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Usuń