ciasto 3 BIT |
PRZEPIS NA 3 BIT :
biszkopt z 4 jajek,
gotowa masa krówkowa KAJMAK ( puszka ),
herbatniki PETIT BEURE ( 1 opakowanie podwójnych herbatników z Tesco ),
2 budynie śmietankowe,
0,75litra mleka,
125g masła,
0,5litra śmietany 30% ,
2 śmietanki ŚNIEŻKI.
1 czekolada mleczna do starcia,
Pieczemy biszkopt z 4 jajek.
(Zamiast biszkoptu można na blasze rozłożyć herbatniki i tym samym ułatwić sobie pracę.)
Pieczemy biszkopt z 4 jajek.
(Zamiast biszkoptu można na blasze rozłożyć herbatniki i tym samym ułatwić sobie pracę.)
Następnie na biszkopt nakładamy masę kajmakową.
Na masę kajmakową kładziemy herbatniki.
W 0,75 litra mleka gotujemy 2 budynie ( cukru dodajemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ).
Budyń chłodzimy.
Masło ucieramy i dodajemy po łyżce budyniu aż zrobi się puszysty krem.
Krem rozprowadzamy na herbatnikach.
( Dla ułatwienia można zrobić gotowy krem do karpatki,
do którego dodajemy tylko mleko. )
Na krem nakładamy kolejną warstwę herbatników.
Następnie 2 ŚNIEŻKI wsypujemy do śmietanki 30% i miksujemy 5 minut do uzyskania gęstej masy śmietanowej, którą rozprowadzamy na herbatnikach.
Na masę śmietanową ścieramy czekoladę i dajemy do lodówki.
S-M-A-C-Z-N-E-G-O !!!
ciekawy
OdpowiedzUsuńciekawy
OdpowiedzUsuń