gofry z owocami leśnymi |
PRZEPIS NA GOFRY :
2 szklanki mąki pszennej,
2 szklanki mleka,
2 jajka,
2 łyżki cukru pudru,
1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia,
1/3 szklanki oleju rzepakowego,
szczypta soli.
ponadto :
śmietana kremówka 30% ( 330 ml),
cukier waniliowy,
cukier puder ( około 2 pełne łyżki )
owoce ( maliny, jeżyny, borówka amerykańska lub jagody ),
Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę i wlewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Smażymy gofry na złoty kolor ( około 7- 10 minut ).
Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na gęstą konsystencję. Ostudzone gofry ozdabiamy śmietanką i dekorujemy owocami. Mnie wyszło 9 pysznych gofrów.
S-M-A-C-Z-N-E-G-O !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz