Od dawna przymierzałam się do przeróbki sztruksowej kurteczki i w końcu się udało. Nie jestem pewna czy to dobra zmiana, ale teraz przynajmniej będę ją nosiła. W poprzedniej wersji nie podobał mi się duży dekolt, sposób zapinania i zamek ,który dzielił kurtkę. Natomiast urzekł mnie kolor i materiał z którego była uszyta.
Za oknami szaro , deszczowo i zimno , ale na widok tych ciastek me serce się raduje.
Dzisiaj upiekłam niskowęglowodanowe ciastka-oponki w kształcie serduszek.
PRZEPIS:
140 g mąki migdałowej,
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
60g oleju kokosowego,
3 jajka,
4 łyżki erytrytolu,
do dekoracji :
gorzka czekolada,
orzechy,
wiórki kokosowe,
erytrytol w pudrze,
trochę soku z buraka do zabarwienia polewy,
Wszystkie składniki na ciastka miksujemy i przekładamy do silikonowych foremek.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni 25-30 minut.
chłodne wyjmujemy z foremek i dekorujemy według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz