środa, 19 listopada 2014

Wafle z kremem kakaowym PISHINGER

To doskonały pomysł na szybki, smaczny i w miarę tani deser. Przepis znalazłam na kalendarzu do zdzierania i od razu go wypróbowałam.  
wafle z kremem kakaowym
PRZEPIS NA PISHINGER :
20 dag masła,
25 dag cukru pudru,
1 cukier waniliowy,
3 czubate łyżki kakao,
ok. 6 łyżek przegotowanej gorącej wody,
1 kieliszek rumu,
2 jajka,
1 paczka wafli

Masło należy zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy kakao rozrobione gorącą wodą. Dalej ucierając dodajemy jajka i rum. Masą przekładamy wafle. Takie wafle przełożone masą dałam na blachę przykrywając je folią aluminiową a następnie włożyłam do lodówki. Dobrze jest obciążyć w kilku miejscach wafle aby dobrze się skleiły. Następnie kroimy ostrym nożem na małe wafelki. 

S-M-A-C-Z-N-E-G-O !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz