czwartek, 9 sierpnia 2012

Domowe kokosanki

kokosanki
      Z dzieciństwa pamiętam zapach i smak pieczonych przez moją mamę kokosanek. Postanowiłam więc wrócić do tamtych cudownych chwil i upiekłam te pyszne ciasteczka według przepisu mamy.

PRZEPIS NA KOKOSANKI :
3 białka,
15 dag. cukru  kryształu,
20 dag. wiórków kokosowych.

Białka ubijamy na sztywną pianę.

Następnie dodajemy 10 dag cukru i miksujemy przez 10 minut.
Potem dodajemy 20 dag kokosu i 5 dag cukru .

Wszystko razem mieszamy.

 Łyżeczką nakładamy na blachę wyłożoną pergaminem małe porcje masy kokosowej.

Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni .



S-M-A-C-Z-N-E-G-O  !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz