niedziela, 1 lipca 2012

Kolczyki i naszyjniki decoupage

nasza kochana
Dzisiaj wszystkie pieski mają swoje święto. 
 Kochajmy je, bo zasługują na to.

Jak na święto i niedzielę przystało, do kawy upiekłam proste ale smaczne ciasto z owocami.
 
PRZEPIS NA CIASTO PORZECZKOWE
 1/2 kostki margaryny
1 szklanka cukru
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
trochę tartej bułki 
świeże owoce według uznania (np. jabłka, truskawki, śliwki, porzeczki )

    Margarynę zmiksować z cukrem i miksując dalej dodawać jajka.  Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i jeszcze chwilę miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę. Ciasto posypać delikatnie bułką tartą i wyłożyć na nie owoce. Piec około 35 minut w temp.180st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
 

ciasto z porzeczkami
Dzisiaj chciałabym przedstawić kilka zaprojektowanych i zrobionych ostatnio przeze mnie kolczyków i wisiorów. Wykonałam je techniką decoupage. Te z żółtymi bratkami są z dnia wczorajszego i dlatego nie są jeszcze w 100% wykończone. Jutro muszę zakupić detale do wykończenia kolczyków i sznurek.

kolczyki i wisior decoupage
kolczyki i wisior decoupage
kolczyki i wisior decoupage

.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz